17Jun
logoLimburger

Plan voor parkeerfonds

VENLO- Gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages is mogelijk, zegt Optipark, het bedrijf van Rob Jonkers en Venlonaar John Bongarts. Optipark wil in samenwerking met ondernemers in de binnenstad daarvoor een proef houden in een Venlose parkeergarage.

Optipark houdt 15 juni een workshop voor raadsleden, ambtenaren en de verschillende ondernemersverenigingen in de Venlose binnenstad. Parkeren roept nu nog vaak weerstand op bij consumenten omdat ze moeten betalen. De tarieven zijn afgelopen jaren alleen maar gestegen. Er is meer en meer gevoeligheid rond het parkeerproduct. De discussie richt zich daarbij op de tarieven, wij willen juist kijken naar hoe je aan het parkeren meerwaarde kunt toevoegen. Op piekmomenten zie we zelfs mogelijkheden om parkeerplaatsen toe te voegen’’, zegt Jonkers.

De oplossing ligt volgens Optipark in een parkeerfonds voor de gemeentelijke parkeergarages waarin de gemeente en de ondernemers samenwerken. Kort gezegd komt het erop neer dat de consument zijn parkeerkaartje kan terugverdienen door geld uit te geven in de binnenstad. ‘’Bij aankoop van een bepaald bedrag, krijgt hij een deel van zijn parkeergeld terug’’ zegt Jonkers.

Daarbij is het in de garage de mogelijkheid om verschillende tarieven te vragen. Hoe verder van de uitgang, hoe lager het uurtarief. Bij extreme drukte zijn er mogelijkheden voor valet parking, iemand die voor jou de auto in de garage zet. Daardoor kan er op een andere manier in de garages geparkeerd worden wat zo’n tweehonderd extra plaatsen moet kunnen opleveren. En de consument vind het geweldig.

Optipark wilt dat parkeerfonds opzetten. Daarin moeten vooral ondernemers een belangrijke rol spelen. Die moeten meer invloed krijgen op het parkeren in de stad. Tariefproblemen zijn zijn immers niet alleen een probleem voor consument, maar ook voor een ondernemer in de binnenstad die moet vechten voor zijn klanten, ‘’ analyseert Jonkers. Op deze manier wordt parkeren iets waarmee de stad kan zich kan profileren en mogelijk meer klanten kan lokken. Daarvoor zoeken we draagvlak. ‘’

Heeft u nog vragen over dit artikel of wilt u aanvullende informatie?

Dan kunt u contact opnemen met Rob Jonkers op telefoonnummer; +31 (0)6 54 30 63 68 of per mail; Rob(@)optipark.nl. U kunt natuurlijk ook nog het contactformulier invullen op de site. 

Dit bericht is verschenen in Dagblad De Limburger op 8 juni 2015 (door Harry Lücker)

Gratis Whitepaper

Lees meer over de werkwijze en resultaten van OptiPark: "OptiPark verhoogt de waarde van parkeervastgoed voor ASR"

Download

Over OptiPark

De oprichters van OptiPark zijn John Bongarts en Rob Jonkers. Beiden hebben jarenlange ervaring in de parkeermarkt en hebben in het verleden als collega's samengewerkt.

Meer over OptiPark

Categorieën